Terug

Wat voor zand te gebruiken om kippenschuurtje op te hogen?

Hilda

Hallo,

 

Wij hebben in de buitenren zo'n kippenschuurtje met afmeting 1 x 1,5 meter. Nu staat dit overdekte kippenhuisje gewoon op het zand. De indeling van het kippenhuis: onderin vrij loopruimte met gaas en dan een trappetje naar boven waar de kippen helemaal beschut zitten (aan alle kanten hout). Het kippenhuis staat dus met de open onderkant op het zand. Nu met dit slechte weer begint het hout aan de onderkant in de modder/ zand te komen, waardoor ik vrees dat dit niet lang goed gaat zo. Nu is het idee om het kippenhuis met zand en daarboven op een tuintegel te verhogen. En dan in de buitenren een laag schelpen tegen de modder. Zo komt het huisje ongeveer 15 cm hoger te staan. Maar wat voor zand dienen wij te gebruiken zodat de boel niet gaat verzakken?

 

Alvast bedankt,

 

Hilda


2 Antwoorden

Antwoord van Allround klusbedrijf Jos Alsemgeest

Geachte heer/mevrouw, Hartelijk dank voor uw klusaanvraag, welke wij zullen doorsturen naar onze vakman in uw regio. Hij neemt binnen 36 uur telefonisch contact met u op, zodat hij aan u de benodigde informatie betreffende de klus kan vragen en aan de hand daarvan een vrijblijvende prijsopgave kan geven.

 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte Hilda,

 

Ik zou hier zelf straatzand voor gebruiken, omdat dit goed water doorlaat, en daarmee sneller droog is aan de oppervlakte, maar zand moet hoe dan ook ingesloten worden anders spoelt of waait het weg en is verzakking van het kippenhuisje onvermijdelijk. Misschien is het een idee om de volledige buitenrand van het huisje te ondertegelen om dit te voorkomen, vergeet niet het hout te beschermen tegen rotten (schroef hier b.v. een plastic plaatje aan de onderhoeken zodat hij net even een stukje vrij staat van de grond),

met vriendelijke groet, en succes,

 

Martin van de Grind

Firma Klusklaar

Winschoten